Fødevarernes svar på Apple Store

Apple Store er blevet verdenskendt på at skabe butikker, hvor kunderne hænger ud, lærer nyt, får anstændig vejledning og mødes af entusiasme. Og det er præcis de elementer, Goldhahn & Sampson i Berlin bevidst eller ubevidst inddrager og fortolker i en fødevaresammenhæng.

Butikken ligger i Prenzlauer Berg i den østlige del af byen. Et område, der har været i rivende udvikling siden murens fald, hvor det var et nedslidt arbejderkvarter og tiltrak studerende og kunstnere med byens laveste husleje og en usædvanlig stor koncentration af huse, der havde overlevet krigen. I dag er Prenzlauer Berg trendy og eksklusiv med et væld af caféer, masser af legepladser til børnene om dagen og vandingshuller til de voksne om aftenen.

Goldhahn & Sampson er en gourmetbutik med udvalgte specialiteter fra hele verden, vin, café og ikke mindst madlavningskurser.

Butikken er indrettet mere i stil med et privat hjem end end klassik butik. Der er et kasseapparat, javist,  men der er også en stue med et bibliotek fuld af kogebøger, man kan slå sig ned med.

Studietur til Goldhahn und Samson_bibliotek med kogebøger

I vinduet er der puder, man kan slænge sig på.

Butikken udstråler en stor kærlighed til fødevarer (her kan man med garanti få god vejledning og finde spændende produkter), samtidig med at en betydelig del salgsarealet er “ofret” til fordel for at give kunderne mulighed for at slå sig ned og hænge ud.

Studietur Berlin Goldhahn und Sampson

Den hjemlige stemning går igen i butikkens madlavningskurser, hvor vægten fordeles i lige høj grad mellem kokkerierne og hyggen – at møde nye venner.

Det er om noget det budskab, Goldhahn & Sampson formår at udsende: At tilberede og spise mad er socialt og hyggeligt lige så meget, som det er lækkert. Så skal det naturligvis også være hyggeligt, når man køber ind til maden.

I videoen her kan du høre Sascha Rimkus fra Goldhahn & Sampson fortælle om butikkens madlavningsarrangementer, og du kan få indtryk af stemningen og indretningen i butikken:

Tag selv med og besøg bl.a. Goldhahn & Sampson, når Birch & Birch arrangerer fødevaretur til Berlin 1.-3. maj – det bliver med garanti også hyggeligt.

NB. Artiklen er fra 2013 – så det er for sent at komme med på lige præcis den studietur.
Hvis du er nysgerrig, så er der frisk info om Birch & Birchs studieture her.